Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Dragon NaturallySpeaking 10

Nuance brengt een nieuwe versie van Dragon NaturallySpeaking op de markt. Versie 10 verschijnt in vijf verschillende vormen. Het begint allemaal met een Standard-versie en loopt via Preferred, Preferred Wireless, Preferred Mobile op tot Dragon NaturallySpeaking 10 Professional. De Standard-versie is met name bedoeld voor thuisgebruik, terwijl bedrijven, advocaten en medici aanzienlijk meer hebben aan de Professional-uitvoering.

Dragon NaturallySpeaking 10 van Nuance is spraakherkenningssoftware waarmee de gebruiker e-mailberichten, brieven, tabellen via spraak kan invoeren in de computer. Met Dragon NaturallySpeaking 10 Standard stellen gebruikers documenten en e-mail- en chatberichten op - eenvoudigweg door tegen hun computer te praten. Ze kunnen zelfs spraakgestuurd op internet surfen.

Met Preferred kunnen pc-gebruikers en professionals documenten, rapporten en e-mailberichten driemaal sneller opstellen dan via het toetsenbord. Ze kunnen met hun stem op internet surfen en tekst in Microsoft Word, Excel en de meeste andere Windows-programma's dicteren en bewerken. Dragon NaturallySpeaking 10 Preferred Wireless wordt standaard geleverd met een Bluetooth-headset voor draadloze invoer. Verder komt deze versie overeen met de Preferred-uitvoering. Dragon NaturallySpeaking 10 Preferred Mobile kent als extra een Philips spraakrecorder.

Geavanceerde macro's in Dragon NaturallySpeaking 10 Professional zorgen voor automatisering van documentintensieve bedrijfstaken. Gebruikers kunnen persoonlijke opdrachten maken voor de automatische uitvoering van steeds terugkerende taken waarvoor veel toetsaanslagen en muishandelingen nodig zijn. Met DNS 10 Professional kunnen gebruikers documenten op elke gewenste locatie opstellen, informatie en incidenten rapporteren (politie), RSI (Repetitive Strain Injury) voorkomen/RSI-klachten verminderen en de toegankelijkheid verbeteren bij fysieke of taalgerelateerde beperkingen (dyslexie).

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.