Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Canonical biedt nieuwe servereditie Ubuntu Linux

 

Canonical, de maker van Linux-distributie Ubuntu, stelt vanaf donderdag 24 april de servereditie beschikbaar van versie 8.04. Die Ubuntu-versie is bij ingewijden beter bekend onder de codenaam Hardy Heron (stoere reiger).

Het Europese bedrijf Canonical brengt donderdag 24 april de servereditie uit van zijn Linux-distributie Ubuntu 8.04. De nieuwe versie heeft in vergelijking met voorganger 6.06 nieuwe functionaliteit voor onder andere authenticatie, VPN en backup. Daarnaast is de beveiliging verbeterd en zijn de opslagmogelijkheden uitgebreid naar iSCSI en DRDB.

Deze serveruitvoering is niet alleen qua functionaliteit bedoeld voor zakelijk gebruik, maar ook qua ondersteuning. Canonical biedt voor deze versie zijn Long Term Support-programma (LTS). Ubuntu 8.04 is ook bekend onder de codenaam Hardy Heron (stoere reiger). Het is de opvolger van Gutsy Gibbon (gulzige gibbon). Behalve een nieuwe servereditie, komt er ook een nieuwe desktopuitvoering.

x64

De nieuwe versie 8.04 van Ubuntu LTS SE (Server Edition) is gecertificeerd voor verschillende servers met x64-processoren, waaronder enkele modellen van Sun. Ubuntu-leverancier Canonical sloot in mei 2006 een overeenkomst met die serverproducent. De twee werken ook aan een Ubuntu-uitvoering voor de multicore Niagara-processoren van Sun zelf.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2517335). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×