Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

OpenOffice.org 2.4.0 NL

OpenOffice

De nieuwste versie van officepakket OpenOffice.org is in het Nederlands beschikbaar. Dit is waarschijnlijk de laatste release in de 2.x-serie. De volgende stap is al gepland: OpenOffice.org 3.0. Het pakket bevat tientallen uitbreidingen, waaronder een vernieuwde taalinstelling en ondersteuning voor PDF/A.

In de nieuwe Nederlandstalige release van OpenOffice.org 2.4.0 zitten functies waar gebruikers om hebben gevraagd omdat ze die van bijvoorbeeld Excel kennen, maar ook uitbreidingen op specifieke OpenOffice.org-kwaliteiten als PDF-export en de Navigator. Het aantal ondersteunde talen groeit naar 80.

Opvallend zijn een heel directe manier van de taalinstelling in tekstdocumenten, ondersteuning van PDF/A (ISO 19005-1), integratie van QuickTime en spellingscontrole op de Macintosh, tekst-naar-kolommen en handiger autofilter in Calc en meer mogelijkheden bij grafieken. Ook zijn er uitbreidingen in de programmeeromgeving en in de database-module. Zo is er ondersteuning van Access 2007-bestanden en er zijn uitbreidingen om makkelijker queries te kunnen maken.

De volgende release is versie 3.0, die nog in 2008 wordt verwacht.

Het pakket is te downloaden op http://nl.openoffice.org/downloaden.html

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.