Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Optimaal sturen met Projectscorecard controller

 

Visma Software introduceert de Projectscorecard controller. Deze unieke scorecardoplossing speciaal voor controllers doet veel meer dan alleen gegevens presenteren op basis van de projectadministratie.

De Projectscorecard controller van Visma zorgt dat alle gegevens juist, tijdig en volledig zijn, laat de verbanden tussen verschillende cijfers zien en geeft concrete suggesties voor de oplossing van eventuele problemen. De controller kan hiermee echt procesmatig sturen.

De Projectscorecard controller geeft vorm aan het sturingsproces. Eerst voert de controller snel en eenvoudig een aantal controles uit met de oplossing. Zijn bijvoorbeeld alle uren geschreven en alle facturen verstuurd en werden er geen projectkosten op een gewone rekening geboekt of omgekeerd? De controller ziet direct en vanuit één scherm welke cijfers nog aandacht vergen en doet eventuele aanvullingen of wijzigingen. Daarna vraagt hij de scorecard op.

Hierin wordt het bedrijfsresultaat automatisch uitgesplitst in een projectresultaat, efficiencyresultaat, bezettingsresultaat en eventueel overig resultaat. Deze Key Performance Indicators of kpi’s worden visueel weergegeven in de vorm van meters. Onder de resultaatmeters staan enkele sub-kpi’s die hiermee verband houden. De kleuren rood en groen geven aan welke kpi’s nader bekeken dienen te worden. Doordat de controller meteen ziet waar mogelijk problemen zitten, hoeft hij veel minder rapporten op te vragen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4611425). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×