Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Toshiba komt met mobiele zero client

 

Toshiba kondigt eerste softwareonafhankelijke mobiele zero client aan

Met de Toshiba Mobile Zero Client (TMZC) introduceert Toshiba Information Systems Benelux naar eigen zeggen de eerste softwareonafhankelijke mobiele zero client-oplossing. Hiermee kunnen zakelijke gebruikers veilig en efficiënt werken zonder dat er gegevens op de devices zelf worden opgeslagen.

De TMZC, die noch een besturingssysteem, noch lokale opslag (hdd of ssd) aan boord heeft, stelt gebruikers, op kantoor én thuis, in staat hun eigen virtuele desktop te benaderen. Alle functies en gegevens zijn beschikbaar via een cloudgebaseerde virtual desktop infrastructure (vdi) van Citrix of VMware. Dit voorkomt dat er malware op het apparaat wordt geïnstalleerd en beperkt het risico dat er gegevens verloren gaan bij verlies of diefstal. Gebruikers van de TMZC laten bovendien geen digitale voetafdruk achter en profiteren ook nog eens van een eenvoudige implementatie vanwege de compatibiliteit met de bestaande it-infrastructuur van veel bedrijven.

De op maat gemaakte TMZC komt beschikbaar in verschillende modellen, gebaseerd op Toshiba's nieuwste zakelijke laptops. Bij het ontwerp van de zero clients is uitgegaan van Toshiba’s 'Make IT work’'-filosofie: veiligheid, betrouwbaarheid, connectiviteit en beheerbaarheid. Naast het feit dat gegevens veilig buiten het apparaat zelf worden opgeslagen, biedt de TMZC extra bescherming dankzij het speciale, door Toshiba zelf ontwikkelde bios dat elk risico op interventie door onbevoegden elimineert. Het zero client-bios reguleert de verbindingen met de beheerserver door middel van een strikte authenticatie en verhindert elke poging tot opstarten vanaf externe devices of ongeautoriseerde netwerken.

In tegenstelling tot de thin client- en andere zero client-alternatieven die op dit ogenblik voorhanden zijn, biedt de TMZC bedrijven de mogelijkheid mobiel werken veilig te ondersteunen en medewerkers productiever en efficiënter te laten werken, ongeacht waar deze zich bevinden, aldus de febrikant. Dit is aantrekkelijk voor bedrijven die 'het nieuwe werken' aan het verkennen zijn. Om organisaties in de toekomst een nog grotere mate van off-premise functionaliteit te kunnen bieden, is Toshiba momenteel bezig diverse connectiviteitsopties, zoals lte, te ontwikkelen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5800531). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×