Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Cloud Disaster Recovery met Computication

Een uitwijklocatie in verband met disaster recovery is tegenwoordig veilig in de cloud te realiseren. Dit is veelal goedkoper dan een uitwijkcomputerruimte, omdat geen investering nodig is in servers, extra beheer en communicatie. Computication, aanbieder van it-beheerdiensten en specialist in cloud computing, biedt een dergelijke oplossing aan als dienst: Cloud Disaster Recovery, onderdeel van het ict-assurance pakket.

De ict-assurance dienst van Computication bestaat uit het regelmatig maken van een snapshot van de gegevens en datastructuren op de hoofdlocatie die vervolgens naar het datacenter van Computication gaan. Aangezien het repliceren van de snapshot-data naar de cloud-omgeving veel tijd kost, is de informatie soms één of meerdere dagen oud. Maar dat vangt de cloud-specialist op met de dagelijkse back-up, zodat in geval van een ‘ramp’ vrij snel over het complete it-landschap is te beschikken. De medewerkers kunnen binnen 24 uur weer aan het werk in hun eigen it-omgeving met bijbehorende rechten en plichten.

Omdat Computication werkt met een datacenter dat de hoogste veiligheidsgaranties afgeeft, is de uitwijk in de cloud een goed beveiligde oplossing. De kosten van de cloud-omgeving worden gedeeld door meerdere klanten. Deze schaalgrootte zorgt voor een betaalbaar alternatief. De kosten van de Cloud Disaster Recovery-dienst zijn volgens Computication een fractie van het bedrag dat je kwijt bent als je het zelf via bijvoorbeeld een mirror site wilt regelen.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.