Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Datacenter Services biedt Company Cloud Storage

 

Het it-bedrijf Datacenter Services lanceert een in Nederland gehoste cloud voor bedrijven met veel data: de Company Cloud Storage (CCS). Naast een volgens de aanbieder voordelige prijs- prestatie verhouding biedt CCS het voordeel dat het onder Nederlands recht valt.

Kosten voor opslag bij data-intensieve bedrijven nemen de laatste jaren exponentieel toe, ook als deze via de cloud worden opgeslagen. Denk hierbij aan architecten of ingenieursbureaus met steeds complexer en groter wordende bestanden van hun ontwerpen. Of archieven voor mediabedrijven en fotografen met terrabytes aan foto en filmmateriaal. Deze data staat vaak op dure storage. Bij vervanging of uitbreiding moet een nog grotere, en vaak duurdere storage gekocht worden. De groei aan data gaat steeds meer op de balans drukken van ondernemingen. Daarom introduceert Datacenter Services de CCS, voordelige en schaalbare storage. Zowel ten opzichte van eigen beheer als overige cloud storage.

Bij cloud computing is al langere tijd veel aandacht voor de veiligheid en de toegankelijkheid van de informatie. Wat bedrijven vaak vergeten is dat bestanden op publieke clouds overal ter wereld opgeslagen kunnen zijn. Zo vallen bestanden op Amerikaanse servers onder de Patriot Act. Hierdoor heeft de Amerikaanse regering toegang tot al deze gegevens, wanneer zij dat nodig achten. Dit alles zonder tussenkomst van een rechter. De CCS ondervangt dit door de gegevensopslag volledig op Nederlandse bodem te doen, waardoor het onder Nederlands recht valt. En dus beschermd is tegen nieuwsgierige overheden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4731517). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×