Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

E.Novation komt met E.Connect-dienst

E.Novation heeft E.Connect ontwikkeld, een op cloudtechnologie gebaseerde dienst die het mogelijk maakt een beveiligde verbinding op te zetten met een centraal communicatieplatform. Vanuit dit platform wordt een verbinding gemaakt met diensten en applicaties in de cloud. Met E.Connect richt E.Novation zich op leveranciers die hun applicaties - al dan niet in de cloud - eenvoudig willen koppelen aan generieke diensten.

E.Connect maakt omslachtige en moeilijk te beheren vpn-verbindingen overbodig, terwijl de klant toch de volledige controle houdt over de verbinding. Voorbeelden hiervan zijn personeels-, overheids- en financiële applicaties die als service in de cloud worden aangeboden.  Applicaties in de cloud communiceren bij voorkeur op basis van webservices. Lokale applicaties communiceren bij voorkeur op basis van tcp/ip-protocollen. E.Connect voegt deze communicatieverbindingen samen op een centraal platform, dat op zijn beurt zorgt voor een veilige en eenvoudige communicatie. E.Novation heeft al meerdere gebruikers voor E.Connect, waaronder een leverancier van een elektronisch cliënten dossier dat via deze weg een koppeling legt met een planningsapplicatie in de cloud.

Met name zorgspecifieke applicaties draaien nog vaak lokaal, maar ook bij kleinere instellingen is nu een duidelijke verschuiving richting de cloud te zien. E.Connect verbindt deze lokale omgevingen en de cloud, door vanuit de gebruikersorganisatie beveiligde verbindingen op te zetten met de gewenste diensten of applicaties. Dat kan op basis van standaarden zoals HL7, EdiFact en XML. Verbindingen tussen cloudapplicaties onderling zijn eveneens mogelijk. E.Connect is ook geschikt voor applicaties binnen andere sectoren, bijvoorbeeld voor lokale overheden en woningcorporaties.

Voor applicaties die in huis draaien, of applicaties in de cloud die geen webservices ondersteunen, heeft E.Novation een connector ontwikkeld die via een lokale communicatieserver de verbinding legt tussen applicaties binnen de organisatie van de gebruiker en E.Connect. Omgekeerd is het ook mogelijk om via deze weg vanuit het centrale platform naar applicaties binnen de gebruikersorganisatie te communiceren.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.