Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

IBM vernieuwt cloud-platform

IBM heeft vernieuwingen aangekondigd voor zijn CloudBurst cloud service delivery platform appliance. Hiermee wil de fabrikant zich sterker opstellen ten opzichte van rivalen Oracle en HP, die onlangs 'all-in-one cloud computing'-oplossingen hebben aangekondigd.

IBM levert voortaan zijn CloudBurst-cloud-diensten ook op Power7-hardware. Daarbij is een nieuwe appliance ontwikkeld, de CloudBurst v2.1 voor Power 750 servers en System X. Verder wordt Cloudburst ook als software aangeboden op hardware van IBM en andere merken. Nieuw is de Service Delivery Manager software, die de ontwikkeling en het beheer van applicaties en bijbehorende cloud computing services automatiseert op x86- en Power7-servers.

De appliance en software helpen bij het automatiseren van service delivery in private clouds. De CloudBurst appliances zijn een samensmelting van hardware, storage, netwerken, virtualisatie en service management software. Daarmee kunnen bedrijven private clouds bouwen en aanzienlijke kosten besparen op fte's die worden ingezet voor systeemintegratie, provisioning en dataopslagbeheer, aldus IBM.

CloudBurst neemt het onder andere op tegen het Oracle Exalogic system, dat volgens Oracle-ceo Larry Ellison een ‘cloud in a box' is. HP's BladeSystem Matrix en CloudStart en Dell's Virtual Integrated System (VIS) concurreren ook met Cloudburst.

De vernieuwingen van CloudBurst komen vlak na de aankondiging van het IBM Blueworks Live platform. Dit is een cloud-gebaseerd business process management (bpm)-platform dat door IBM business partners wordt verkocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.