Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Information Builders en Teradata samen in BI

 

Cloud computing

Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, is een samenwerkingsverband aangegaan met Teradata, wereldwijd aanbieder van data warehousing en enterprise analytics.

Met de samenwerking willen de organisaties data warehousing binnen Teradata's Platform-serie stroomlijnen, ter optimalisatie van het Data Mart en Data Warehouse Appliance-aanbod in combinatie met het Information Builders WebFOCUS-platform. Met het gezamenlijke aanbod hebben klanten toegang tot alle benodigde software voor een data warehousing- en rapportage-oplossing.

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van bedrijven naar predictive modeling en scoring heeft Information Builders RStat gelanceerd. Deze update van het bi-platform maakt het mogelijk om te modeleren in de R-programmeertaal. RStat stelt ontwikkelaars in staat om met dezelfde tools te werken bij het ontwikkelen van zowel de modellen als de applicaties die kunnen worden aangeboden aan iedere werknemer binnen de organisatie. Dit dankzij de integratie met Developer Studio en de toevoeging van een gebruikersinterface.

Als onderdeel van de samenwerking met Teradata heeft Information Builders de predictive analytics-mogelijkheden uitgebreid om Teradata te voorzien van een R-oplossing. De oplossing combineert business intelligence, performance management, data-integriteit en advanced analytics. De WebFOCUS BI-infrastructuur maakt het voor bedrijven eenvoudiger om scoring-oplossingen in te zetten die transformeren, modelleren, evalueren en predictive analytics mogelijk maken. Hiermee krijgen bedrijven een volledig inzicht in hun bedrijfsvoering. Verder maakt de samenwerking in-database scoring mogelijk, waardoor WebFOCUS-modellen snel en efficiënt binnen Teradata's database kunnen draaien.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3603423). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.