Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

PC opschonen met CleanPC USB

Iedereen is bekend met het probleem dat computers vanaf de dag van aankoop alleen maar trager worden. Cleanpc van Mentor Palokaj en Tom Pepels zorgt ervoor dat gebruikers zelf dit probleem kunnen voorkomen en oplossen. Cleanpc is een usb-stick die je in de computer steekt, waardoor je Windows-pc wordt opgeschoond. Het proces is eenvoudig toe te passen voor iedere computergebruiker, jong en oud, zonder tussenkomst van een expert.

CleanPC is ontwikkeld omdat veel mensen die dagelijks gebruik maken van hun computer, zich niet bewust zijn van de oorzaken van de langzame vertraging die ontstaat door een gebrek aan onderhoud. Hoewel veel oplossingen voor dit probleem in de vorm van software op het internet aangeboden worden, zijn deze programma’s vaak lastig te bedienen. Daarnaast bevat dit soort software vaak virussen en spyware, die onervaren gebruikers nog meer problemen opleveren.

De usb-stick van Expressinnovations.com zorgt ervoor dat Cleanpc met een makkelijke handeling gestart kan worden. Nadat Windows de stick herkent, wordt de software automatisch gestart, het enige wat van de gebruiker gevraagd wordt is op de grote start-knop te drukken. Je hebt geen technische kennis nodig om Cleanpc te gebruiken.

Extra veiligheid is één van de resultaten van het gebruik van de usb-stick. De hardware is zo ingesteld dat het programma niet aangepast kan worden. Er zijn schrikwekkend veel programma’s op het internet die zich voordoen als onderhoudsprogramma of virusscanner, maar die eigenlijk schade toebrengen aan de computer. Cleanpc kan niet worden overgenomen door kwaadaardige code.

Het product en het bedrijf achter Cleanpc wordt geleid door twee jonge professionals uit Maastricht, Mentor Palokaj en Tom Pepels, beiden student aan de Universiteit Maastricht. Het idee voor het product is ontstaan doordat vrienden en familie vaak vragen om hulp bij het opschonen en versnellen van hun computer. De benodigde hoeveelheid tijd en moeite veroorzaakte de frustratie, waaruit het idee van een makkelijke manier van computeronderhoud werd geboren. Cleanpc kan op de website van expressinnovations.com besteld worden, maar de ontwikkelaars zijn op zoek naar resellers die de usb-stick in hun portfolio willen en kunnen opnemen.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.