Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

NEC introduceert medische display MD211C2

 

NEC MD211C2

NEC Display Solutions Europe lanceert de NEC MD211C2, het eerste led-kleurenbeeldscherm met achtergrondverlichting binnen de MD-serie medische displays. Dit ter ondersteuning van de overgang van primaire diagnostische systemen naar 10-bit kleurendisplays.

De medische diagnostiekmarkt verandert meer van een 'grayscale', naar een kleurendisplaymarkt. Ook wordt de klassieke CCFL (gebruikt in lcd-schermen) vaker vervangen voor kwikvrije led-achtergrondverlichting met lager stroomverbruik. NEC ondersteunt deze overgang met de lancering van de MD211C2, een 2MP flatpanel display voor primaire diagnose van PACS-kleuren (Picture Archiving and Communication Systemen digitale grayscale afbeeldingen. Het display wordt ingezet voor diagnostiek in radiografie, maar ook voor CT, MRI, PET en andere medische imaging modaliteiten.

De MD211C2 heeft een 21,3-inch scherm en een display van 1200 x 1600 pixels met UA-SFT (IPS)-technologie voor een stabiele beeldkwaliteit. De MD211C2 is voorzien van led-achtergrondverlichting, human sensortechnologie en een aanzienlijk kleinere ingebouwde kalibratie-voorsensor. De omringende lichtsensoren zorgen voor prestaties van hoge kwaliteit en een lager energieverbruik. Dit alles wordt geleverd in een functioneel ontwerp.

Daarnaast beschikt het display over NEC's 'Quick Screen QA'-functie, voor eenvoudig en snel pc-onafhankelijk testen van kwaliteitsborging. Dit maakt ook herkalibrering van de geïntegreerde voorsensor en omringende lichtsensoren mogelijk volgens de internationale IEC 62563-1 standaard en de nieuwe DIN 6868-157 standaard.

Het display is eenvoudig te installeren en te gebruiken door een DisplayPort-connector. Deze connector ondersteunt native 10-bit grayscale afbeeldingen. Het display biedt bovendien een ergonomische standaard waardoor het display 150mm in hoogte kan worden versteld, gekanteld en gedraaid. Op deze manier wordt de beste beeldkwaliteit geboden.

De NEC MD211C2 is een medisch apparaat klasse I en voldoet aan de eisen van de EU directive 93/42/EEC. Om de gespecificeerde performance van de display te garanderen, dient een MD211C2-display alleen gebruikt te worden met NEC-goedgekeurde display controller boards. NEC biedt een keuze van Matrox, AMD en Nvidia-modellen, voor de beste imaging performance, compatibel met GammaCompMD-software.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4638252). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
Vacatures bij NEC
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×