Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Planningsoftware met zelfroosterfunctionaliteit

 

Paralax Software Publishers introduceert een nieuwe versie van Rostar CAS. Versie 4.0 van de softwareoplossing voor personeelsplanning heeft ook een module voor zelfroosteren. Medewerkers kunnen op internet aangeven wanneer ze beschikbaar zijn of juist liever vrij willen zijn en naar welke diensten hun voorkeur uitgaat.

De zelfroostermodule in Rostar CAS Versie 4.0 van Paralax Software Publishers maakt het voor bedrijven aanzienlijk gemakkelijker om medewerkers zelf invloed te laten uitoefenen op hun werkrooster. Werkgevers kunnen zelf kiezen hoeveel vrijheid medewerkers krijgen in het inrichten van hun werktijden. Tegelijkertijd neemt deze manier van plannen werk uit handen van planners.

Personeelsplanning wordt traditioneel voor een groot deel bepaald door de planner. Het plannen van personeel is echter, ondanks de functionaliteit voor automatisch plannen, een complexe en tijdrovende taak geworden. Dit komt onder meer door het groeiend aantal deeltijdmedewerkers en nieuwe technologische mogelijkheden om thuis te werken.

Door medewerkers de mogelijkheid te geven om aan te geven wanneer ze beschikbaar zijn, zet Rostar CAS 4.0 een grote stap in de richting van zelfroosteren. Deze ontwikkeling gaat volgens Paralax in de toekomst nog veel verder. Zo wordt geparticipeerd plannen mogelijk, wat inhoudt dat planners op basis van capaciteiten en door de organisatie gestelde regels de vraag naar diensten kunnen uitzetten bij het personeel. Medewerkers kunnen vervolgens zichzelf inplannen. Op die manier vervult de planner alleen nog maar een sturende rol en worden de overgebleven knelpunten automatisch opgelost.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2805396). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×