Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nieuwe versie Mendix platform

 

Softwarespecialist Mendix introduceert versie 2.4 van het modelgedreven applicatie platform Mendix. De nieuwe versie biedt een brede set aan functionaliteit, waarmee de gebruiker in Mendix ontwikkelde dynamische bedrijfsapplicaties makkelijker kan ontsluiten naar klanten en ketenpartners. De nieuwe versie is ontwikkeld in nauwe samenwerking met eindgebruikers en implementatiepartners.

Mendix versie 2.4 is ontwikkeld om bedrijfsanalisten in staat te stellen een centrale rol te spelen in de ontwikkeling van flexibele en procesgedreven bedrijfsapplicaties. Vooral wanneer bedrijfsprocessen de traditionele bedrijfsgrenzen overschrijden, is het vaak effectief om klanten en leveranciers toegang te geven tot een deel van de bedrijfssystemen. Voorbeelden hiervan zijn klant portals, self-service portals en track & trace portals.

Mendix ondersteunt nu een volledige internationalisatie van applicaties. Hierdoor kunnen applicaties vertaald worden naar de taal van de eindgebruiker. Iedere gebruiker kan zodoende de applicatie bekijken in zijn eigen taal naar keuze. Dit is een groot gewin voor internationale partijen die toegang bieden aan klanten en partners wereldwijd. De voorkeurstaal wordt volledig automatisch geselecteerd en getoond. Versie 2.4 biedt verder nieuwe en verbeterde ondersteuning voor het publiceren en integreren van webservices. Met 1 druk op de knop kunt u de Mendix applicatie ontsluiten als een webservice. Het integreren van bestaande services kan nu gedaan worden op basis van ‘drag & drop' in de Mendix applicatie.

In de nieuwe versie is het ook mogelijk om visueel XML data te mappen naar het business object model. Deze functie vergemakkelijkt en versnelt de integratie van Mendix applicaties met bestaande systemen, zowel binnen de organisatie als daarbuiten. Mendix XML mapping is een volledig geïntegreerde feature van de Mendix Business Modeler, dus zowel bedrijfsanalisten als software programmeurs kunnen efficiënt samenwerken aan het bouwen en integreren van nieuwe bedrijfsapplicaties. Tot slot zit in Mendix 2.4 de Mendix WebTop, een gepersonaliseerde Rich Internet dashboard. De Mendix WebTop geeft gebruikers de mogelijkheid om zelf widgets, rapporten, snelkoppelingen en RSS feeds te configureren in een persoonlijk dashboard. Ook kunnen applicatie beheerders voorgedefinieerde dashboards maken, publiceren en delen met verschillende rollen en gebruikersgroepen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2770502). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×