Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Cloudcomputing combineren met outsourcing

 

Het Nederlandse bedrijf IntermediaT start met een ict-dienst genaamd Cloudsourcing. Cloudsourcing is een vorm van outsourcing, maar op zo'n manier ingericht dat het optimaal gebruik maakt van nieuwe technologie en nieuwe vormen van afname van ict-diensten.

Outsourcing is de afgelopen jaren voor veel grote ondernemingen een punt op de agenda geweest. Veel bedrijven komen er nu achter dat de bestaande outsourcing-contracten met ict-leveranciers op het gebied van prijs/kwaliteit te wensen over laten. Innovatie verloopt moeizaam en het inzetten van slimme oplossingen wordt beperkt door de ‘lock-in' bij bestaande leverancier(s).

Cloudsourcing doorbreekt dit dilemma door slimmere architecturen, waarbij virtualisatie van hard- en software als middel wordt ingezet om het doel te bereiken. Namelijk flexibele en marktconforme ict-diensten, die snel kunnen worden aangepast aan wijzigende omstandigheden, zoals capaciteitswijzigingen en budgetwijzigingen. Omdat elke nieuwe technologische oplossing weer nieuwe uitdagingen kent, biedt IntermediaT twee diensten aan om bedrijven te helpen in hun besluitvormingsproces: CloudScan en CloudPilot.

Bij CloudScan wordt gekeken welke potentiële voordelen er te realiseren zijn voor een bedrijf. CloudPilot zorgt vervolgens voor een pilot-omgeving die direct inzetbaar is en eenvoudig kan worden uitgebreid. Inmiddels levert IntermediaT al diensten voor virtualiseren van kritische bedrijfsapplicaties aan PCM Uitgevers en heeft al diensten geleverd voor de krantenwebsites van Axel Springer in Duitsland en Polen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2763091). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×