Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Digitaal archiveren met I-Arc

Dit artikel delen:

Coversoft komt met een nieuw software product waarmee documenten vanuit een willekeurige applicatie eenvoudig digitaal gearchiveerd worden. I-ARC is een virtuele (in Java geschreven) windows printerdriver, die het mogelijk maakt om professionele kwaliteits pdf-bestanden te creëren van elk document dat geprint wordt.

Wanneer er een printopdracht gegeven wordt, stuurt I-ARC van Coversoft deze printopdracht naar de standaard Windows printer. Gelijkertijd creëert I-ARC van het te printen document een uniek pdf-bestand en slaat dit op in een standaard directory op de computer. Print men later hetzelfde (al dan niet gewijzigde document) nogmaals, dan wordt van deze nieuwe printopdracht weer een uniek pdf-bestand aangemaakt en opgeslagen met een datum/tijd aanduiding in de naam van het pdf-bestand. Hierdoor wordt het mogelijk om achteraf alle fysiek geprinte documenten te bekijken of te controleren in het 'digitale archief' dat zo ontstaat. Dit ‘digitale archief' is tevens eenvoudig te doorzoeken.

De eerste versie van I-ARC is gratis en mag niet in een professionele omgevig toegepast worden. Het draait onder Microsoft Windows 2000, XP (32 bit) en Vista (32 bit). Nog dit jaar komt er een versie voor Linux desktop, Apple en Windows Vista (64 bit). Later dit jaar komt Coversoft met een uitgebreidere (betaalde) versie voor professionele toepassingen.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.