Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Microsoft SQL Server 2008 leverbaar

Dit artikel delen:

Microsoft SQL Server 2008 is af en vrijgegeven voor productie. Dit platform voor bedrijfs­kritische toepassingen biedt een aantal innovaties, waaronder beheer op basis van beleidsregels, auditing, grootschalige data-warehousing, ondersteuning van geografische informatie en geavanceerde rapportage- en analysemogelijkheden.

SQL Server loopt volgens Microsoft voorop in zowel schaalbaarheid als prestaties. Met - tot op heden - dertien gepubliceerde testresultaten is het volgens de ontwikkelaar het enige database management systeem dat schaalbare resultaten wist te behalen met TPC-E, de nieuwste en zwaarste online transaction processing (OLTP) databasebenchmark van de Transaction Processing Performance Council (TPC). Ook in andere databasetests heeft SQL Server 2008 hoge scores behaald, zowel voor wat betreft de prestaties als voor de prijs/prestatie-verhouding.

De community technology previews (CTPs) van SQL Server 2008 zijn de afgelopen maanden ruim 450.000 maal gedownload. Er zijn op dit moment al 75 grootschalige applicaties in productie en ruim 1350 SQL Server 2008-applicaties in ontwikkeling bij bijna duizend onafhankelijke softwareleveranciers.

SQL Server is een kernonderdeel van het Microsoft Application Platform, een suite van producten en technologieën voor het bouwen en beheren van dynamische bedrijfsapplicaties. Er zijn zeven edities beschikbaar, te weten SQL Server 2008 Enterprise, -Standard, -Workgroup, -Web, -Developer, -Express en SQL Server Compact 3.5.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.