Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Websites toegankelijker met Smartsite 5.3

 

Seneca introduceert een nieuwe versie van het content management systeem Smartsite. Versie 5.3 biedt ondersteuning om aan het grote aantal bestaande webrichtlijnen en doelstellingen van de overheid te voldoen.

Het kabinet besloot in 2003 dat de overheid en haar websites transparanter moeten zijn, maar pas dit jaar zijn de in de loop der jaren ontwikkelde webrichtlijnengebundeld in het normdocument ‘Webrichtlijnen voor het Waarmerk drempelvrij.nl'. Voor Seneca spelen deze webrichtlijnen een belangrijkere rol in het (her)ontwikkelen van (overheid)websites.

Alle 125 webrichtlijnen en de 46 W3C richtlijnen die zijn samengebracht in het normdocument dragen bij aan het toegankelijk maken van een website. Smartsite 5.3 betekent voor webredacteuren een ondersteuning om aan deze strenge webrichtlijnen te voldoen. Het naleven van de (web)richtlijnen levert direct resultaat. Zo wordt een website beter bereikbaar en ondervinden mensen met een visuele of motorieke beperking geen hinder van hun beperking. Daarnaast wordt een website sneller en kan een site worden geraadpleegd via een mobiele telefoon of PDA.

Smartsite zorgt ervoor dat content als valide, well-formed, XML wordt opgeslagen. Door scheiding van vorm en inhoud kan deze XML in meerdere publicaties worden opgenomen en via diverse media worden verspreid, variërend van website tot mobiel tot print. Nadat de metadata, de business logica en de vormgeving is toegevoegd, kan het eindresultaat worden getoetst aan één van de gedefinieerde W3C standaarden.

Versie 5.3 biedt diverse hulpmiddelen om webpagina's te inspecteren en te valideren en onnodige of ongewenste opmaak te verwijderen. Om aan de webrichtlijnen te voldoen zal de webredacteur, naast genoemde technische aspecten, de content op een aantal plaatsen moeten verrijken door het toevoegen van beschrijvende informatie. Smartsite 5.3 biedt hen daarbij een palet aan functionaliteit.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2622506). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×