Managed hosting door True

Acronis Snap Deploy 3.0

Dit artikel delen:
Snap Deploy

Acronis, aanbieder van software voor opslagbeheer en herstel na een calamiteit, introduceert Snap Deploy 3.0. Hiermee kunnen ict-beheerders meerdere pc’s van dezelfde configuratie voorzien. Vooral bij de aanschaf van nieuwe computers kan dit gemakkelijk zijn.

Met Acronis Snap Deploy 3.0 kunnen bedrijven veel werk besparen bij de aanschaf van nieuwe computers of het centraal toepassen van eenzelfde configuratie op meerdere pc's. In plaats van het handmatig configureren van pc's en installeren van applicaties per computer, maakt de software een identieke image die elke pc in één keer voorziet van een besturingssysteem en alle applicaties.
Snap Deploy maakt configuratie-images die te installeren zijn vanaf een optische schijf of gelijktijdig naar tientallen of honderden pc's zijn te versturen via een lokaal netwerk.

Versie 3.0 heeft als nieuwe mogelijkheid onder andere wake-on-lan, waarmee computers op afstand zijn op te starten en af te sluiten, zelfs als ze niet in hetzelfde netwerk zitten als Acronis Deploy Server. Hierdoor zijn deployment-actviteiten uit te voeren in rustige uren zoals 's nachts of in het weekend. Voordelig hierbij is dat de computer niet continu hoeft aan te staan en alleen actief is ten tijde van de daadwerkelijke werkzaamheden. Daarna schakelt de computer weer terug naar een zuinige standby-stand.
Verder beschikt de software over een agenda-tool om taken te plannen en een gecentraliseerde managementconsole voor eenvoudig en overzichtelijk beheer en uitvoer van deze taken. Snap Deploy 3.0 biedt volledige ondersteuning voor Microsoft Windows Server 2008 en PE (Preinstalled Environment, WinPE/BartPE). MAC-filtering verzekert de beveiliging van de images.

De Engelse en Duitse versie zijn per direct beschikbaar. Andere talen volgen binnenkort. De software is compatibel met zowel 32- als 64-bits systemen.

http://nl.acronis.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.