Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hebben: een PC van 30.000 euro!

 

Dat computerapparatuur duur is, behoeft geen uitleg. Op CeBIT 2008 werd echter een absoluut record gevestigd: een pc van maar liefst 30.000 euro!

Ronkend staat de Höllenmaschine 3 (HM3) op de stand van Thermaltake de ene GB na de andere GB weg te pompen. De speciale computer van maar liefst 30.000 euro is een speciaal project van PC-Welt en GruPo Computersysteme. In de kast zit 's werelds meest geavanceerde en duurste hardware, worden de beste resultaten geboekt en worden grafisch de mooiste resultaten bereikt. Het geheel wordt leuk afgemaakt met een 'brandend' design behuizing vol gaten.

Specificaties


De HM3 is uitgerust met vier SAS harde schijven van Seagate. De RAID 0-opstelling zorgt voor 15.000 toeren per minuut en de schijven hebben ieder 300 GB capaciteit. Ook zitten er twee Nvidia GeForce 9 grafische kaarten in (9800GX2 in quad SLI-modus), in totaal 4 terabyte aan extra harde schijven voor back-up, eveneens als RAID 0 en ook van Seagate en 8 GB 800 MHz intern geheugen van Samsung. Dit alles wordt geplaatst op het nieuwste Skulltrail-moederbord van Intel en draait dankzij twee quadcore QX9775-processoren die overgeklokt zijn naar 4 GHz. Dit alles wordt van stroom voorzien met een 2000 Watt voeding van Thermaltake en wordt gekoeld door twee compressorkoelingen van Coolit. Ook een gecombineerde Blueray- en HD-DVD-brander van LG ontbreekt niet.
Het resultaat van het project van GruPo en PC-Welt mag er zijn, de krachtpatser van een pc trekt veel bekijks in Hal 24 waar Thermaltake zijn stand heeft. Vooral gamers zijn in deze computer geïnteresseerd. De pc zal echter niet kant-en-klaar in de winkel te koop zijn en wordt alleen op bestelling geleverd. Het prijskaartje van 30.000 euro is hier de reden voor.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2375089). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×