Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Product: PIM beheert het bouwproces

Dit artikel delen:

Bricsys Nederland introduceert samen met Stichting STABU projectinformatiemanagementsysteem PIM op de beurs Bouw & ICT in Utrecht (26 en 27 maart 2008). Met PIM kan de voortgang van een bouwproject online beheerd worden.

Het door Stichting STABU en Bricsys Nederland op de markt gebrachte PIM is volgens de ontwikkelaars een van de snelste online projectinformatiemanagementsystemen en integreert projectmanagement en projectcommunicatie in alle interne en externe operaties. Alle medewerkers en projectpartners hebben, mits geautoriseerd, toegang tot dezelfde gegevens. Versiebeheer zorgt ervoor dat iedereen met de juiste versie van de gegevens aan de slag gaat. PIM is het gezamenlijke digitale projectendossier voor alle partners in een project.

PIM vereist geen software-installatie, een internetbrowser volstaat. Met de ingebouwde viewer kunnen verschillende documentformaten (tekst, CAD-tekeningen, foto's, grafische documenten) bekeken worden zonder dat de desbetreffende software op de werkplek geïnstalleerd hoeft te zijn. De PIM viewer maakt het ook mogelijk de geopende documenten van commentaar te voorzien (redlining).

Het nieuwe projectinformatiemanagementsysteem is gebaseerd op de projectenwebsite Vondle van Bricsys. In PIM is een koppeling gebouwd tussen de vernieuwde elementenmethode en de STABU2-systematiek, waardoor het mogelijk is informatie 'element- of bouwdeelgericht' op te bouwen via een voorlopig ontwerp en het definitieve ontwerp naar het bestek. Tevens zijn in PIM bouwrelevante documenten en links beschikbaar.
http://www.werkenmetpim.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.