Managed hosting door True

Centraal beheer bij Justitie op de weegschaal

Even Zoetermeer bellen...

 

Het ministerie van Justitie centraliseerde het beheer van zijn ondersteunende systemen in het GBO: de Gemeenschappelijke Beheerorganisatie met 'resultaatverantwoordelijkheid' - in dit geval voor financiële en personeelsgegevens. Ambtelijke afdelingen van diverse pluimage werden in een modern Zoetermeers kantoor samengebracht en moesten voortaan klantgericht en marktconform opereren: de kosten de baas. Verslag van het eerste jaar op eigen benen en wat eraan voorafging.

In de vroege ochtend van donderdag 24 december ging het financiële systeem Jurist plat en nam het in zijn val de complete invoer van woensdag mee. Wég een dag werk van een paar honderd gebruikers bij twintig klanten. Menig GBO'er heeft de kerstkransjes moeten consumeren naast een Unix-server. Zondag de zevenentwintigste om twee uur 's middags was Jurist weer overeind. En maandag en de volgende dagen ging de helpdesk een half uur eerder open en werkte men vier uur langer door.

 
De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1338442). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×