Managed hosting door True

Universiteit Maastricht rondt project 'Innovatie UM-website' af

Case study

 

De Limburgse Universitaire wereld zet Smartsite op brede schaal in. Na de Open Universiteit Nederland heeft ook Universiteit Maastricht gekozen voor Smartsite.

Alle interne en externe communicatie

Universiteit Maastricht heeft, na een uitvoerig en gedegen vooronderzoek, gekozen voor Smartsite als organisatiebreed internetplatform, gericht op het ontwikkelen van nieuwe toegankelijke, interactieve en doelgroepgerichte (waaronder aankomende studenten, bestaande studenten, medewerkers, alumni) universitaire (meertalige) websites, met een eenduidige en aantrekkelijke uitstraling.
Het project "Innovatie UM-website", waar de implementatie van het CMS een onderdeel van is, is een omvangrijk project, met raakvlakken met andere projecten waarbij de inzet van het web direct of indirect een belangrijke rol speelt. Het web zal langzaam maar zeker de ruggengraat gaan vormen voor de interne en externe communicatie van Universiteit Maastricht. Ook daarom zal het CMS goed ingepast moeten worden in het landschap van bestaande en toekomstige ICT-systemen van Universiteit Maastricht, zoals de SAP-omgeving, de onderwijsomgeving (Blackboard), de studentenadminstratie-systemen, en portal en/of middleware-omgevingen.

Surf en het BIBA-onderzoek

De open architectuur van Smartsite en de schaalbaarheid en uitbreidbaarheid (met o.a. Content Intelligence, Collaboratie, Personalisatie) is mede bepalend geweest voor de keuze. Ook de uitkomst van het BIBA-onderzoek heeft meegewogen. BIBA staat voor Beheer, Integratie, Bestuur en Architectuur. Samengevat richtte het onderzoek zich op content beheer en portals in het hoger onderwijs (Hogescholen en Universiteiten).
Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van SURF (Platform ICT en Organisatie), door o.a. prof.dr.ir. Wouter Keller. Op 6 oktober 2004 werden de resultaten gepubliceerd. Smartsite scoorde op alle onderdelen voldoende tot zeer goed; dit laatste met name op het gebied van gebruikersgemak, content contributie en Enterprise Content Management. Voor de Universiteit van Maastricht een bevestiging dat ze met Smartsite een toekomstvast platform in huis halen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2367241). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×