Managed hosting door True

Univé besteedt IT uit aan Pink Roccade

 

Pink Roccade neemt het rekencentrum van Univé Verzekeringen over. De verzekeraar heeft hiervoor een driejarig contract ondertekend met werkmaatschappij Roccade Finance.

Hierbij is afgesproken dat Roccade Finance de exploitatie van het Siemens-rekencentrum op zich neemt, het beheer en onderhoud van de applicaties regelt en de bijbehorende print- en postactiviteiten uitvoert. Het rekencentrum in Assen wordt overgeplaatst naar het Roccade-centrum in Apeldoorn. Elf automatiseringsmedewerkers treden in dienst van Roccade Finance.
De coöperatieve verzekeraar Univé uit Zwolle beschouwt het oude Siemens-mainframerekencentrum niet meer als kernactiviteit. Het meent dat de uitvoering ervan beter af is wanneer het bij een automatiseringsbedrijf wordt ondergebracht. Bovendien moeten de backofficesystemen gemoderniseerd worden. Ze sluiten niet meer goed aan op de nieuwe frontofficesystemen waarmee bijvoorbeeld Internet-diensten worden aangeboden. Volgens Univé-woordvoerder Rob Mensinga is zijn bedrijf druk doende met de invoering van een nieuwe IT-strategie. Die hangt nauw samen met het nieuwe klantgerichte beleid dat de verzekeraar nastreeft. De strategische IT-zaken houdt Univé in huis, zoals Internet en relatiebeheer. De verzekeringsmaatschappij heeft onlangs gekozen voor de invoering van customer relationship management-software (crm) van Siebel.  RS

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1287014). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×