Managed hosting door True

Regering Clinton werkt aan 'millennium-commandobunker'

De regering Clinton zet een commandocenter op om eventuele noodtoestanden ten gevolge van het millenniumprobleem het hoofd te kunnen bieden. Dit meldde John Koskinen, hoofd van de presidentsraad voor de Year 2000 Conversion, aan het Amerikaanse congres.

Deze topadviseur zegt dat de federale overheden belangrijke Amerikaanse industrietakken manen mee te doen aan dit initiatief. Sectoren als de nutsbedrijven en het vervoerwezen moeten opwaarderingen en reparaties aan hun computersystemen doorgeven aan de regering. "Het is nog nooit eerder geprobeerd om systeemoperaties wereldwijd te volgen en informatie daarover te verzamelen. Toch heb ik het volste vertrouwen dat wij een structuur hebben aangelegd, waarmee dit kan", aldus Koskinen tijdens een hoorzitting van de senaatscommissie voor het millenniumprobleem.

Crisisbeheer

Koskinen zegt dat zijn activiteiten nu meer zijn gericht op het beheren van mogelijke verstoringen van het openbare leven door computeruitval vanwege de millenniumwisseling. "Het is in toenemende mate duidelijk dat er een groeiende behoefte bestaat aan actuele en accurate informatie over systeemoperaties."
De kern van dit plan is het Y2K Information Coördination Center (Icc) in Washington. Die 'millennium-bunker' vormt het knooppunt van een crisisbeheersysteem dat op 31 oktober operationeel moet zijn. Dit hele stelsel vergt een investering van meerdere miljoenen dollars en zal in juni 2000 zijn millenniumactiviteiten staken. Het opzetten van deze commandobunker voor het millenniumprobleem is ook de eerste stap in Clintons strategie om de Verenigde Staten minder kwetsbaar te maken voor 'cyber-terrorisme' en 'cyber-oorlogvoering'.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.