Managed hosting door True

Case study

Koninklijke TenCate krijgt nieuwe internationale website

Dit artikel delen:

In mei 2007 lanceerde TenCate haar nieuwe internationale website. De nieuwe website ondersteunt de positionering van TenCate als wereldwijde expert op het snijvlak van textieltechnologie en chemische processen. Voor het realiseren van de site koos TenCate voor het contentmanagementsysteem van Smartsite.

Wereldwijd werken met één basissite

"TenCate heeft zeven marktgroepen die state-of-the-artproducten maken, van composietmaterialen voor de lucht- en ruimtevaart tot persoons- en voertuigbescherming, van kunstgras tot materialen voor industriële toepassingen," vertelt Bert Jan Lambregtse, hoofd Corporate Communicatie van TenCate. "Ons bedrijf wil wereldwijd marktleider zijn in de nichemarkten waarin we actief zijn. Tot voor kort had bijna elke werkmaatschappij een eigen website met een eigen design. Het doorvoeren van corporate standaarden was daardoor erg lastig. Het was ook bijna niet mogelijk om (corporate) nieuwsberichten snel op zoveel verschillende sites te publiceren. Al die sites brengen we nu onder in één corporate website. Door deze aanpak kunnen we het merk TenCate wereldwijd veel beter positioneren. De website is het sluitstuk van ons Global Branding Project, dat als doel heeft alle TenCate-bedrijven wereldwijd als zodanig herkenbaar te maken. Bovendien heeft de corporate site efficiencyvoordelen. Internetdiensten, onderhoud en hosting worden nu centraal ingekocht."

Alle content krijgt corporate jasje

Met de keus voor het contentmanagementsysteem (CMS) van Smartsite beschikt TenCate over een schaalbaar en robuust platform voor contentbeheer. TenCate is een organisatie met vestigingen in Azië, Europa en de Verenigde Staten. Daarnaast kent TenCate verschillende productgroepen met verschillende merken. Iedere divisie kan straks zijn eigen content beheren met het CMS van Smartsite. Bij het publiceren kan deze content op de verschillende internetsites eenvoudig worden voorzien van de corporate uitstraling. Zo is het voor bezoekers van de verschillende sites altijd duidelijk dat ze met TenCate te maken hebben. Daarnaast wordt het eenvoudig om snel algemeen nieuws in verschillende talen op verschillende internetsites te publiceren. Het beheer daarvan verzorgt TenCate centraal vanuit haar hoofdkantoor in Nederland.

Veel vertrouwen in Smartsite

 Bij de keuze voor een nieuw contentmanagementsysteem is TenCate niet over één nacht ijs gegaan. Een aantal belangrijke criteria bij de keuze waren:

- het systeem ondersteunt meertaligheid aan zowel de beheerszijde als de publicatiezijde;
- het systeem voldoet aan de W3C standaarden;
- binnen het systeem is het eenvoudig meerdere websites te beheren;
- het systeem biedt een uitgebreid formulierenmanagement;
- het systeem biedt ruime mogelijkheden om beeldmateriaal te beheren.

Na meerdere presentaties aan medewerkers van de diverse business units wereldwijd koos TenCate voor Smartsite. "We kozen voor het contentmanagementsysteem van Smartsite, omdat dat pakket ruimschoots voldoet aan de eisen die door onze interne gebruikers zijn gesteld," zo meldt Roel Durlinger, Corporate Information Manager van TenCate, desgevraagd. "Verder gaf hun aanpak tijdens de selectieprocedure ons veel vertrouwen in de organisatie achter het softwarepakket."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.