Managed hosting door True

Case study

Restyling corporate website Koninklijke Ahrend

Dit artikel delen:

Koninklijke Ahrend NV is een internationale toponderneming op het gebied van kantoorinrichting en -artikelen. In Nederland, België en Groot-Brittannië verkoopt Ahrend haar producten direct aan de zakelijke eindgebruiker. Buiten deze kernlanden heeft Ahrend dealerorganisaties.

Als leverancier van kantoorartikelen en computerbenodigdheden heeft Ahrend distributiecentra in Nederland, Duitsland en België. In Nederland en België biedt Ahrend diensten aan op het gebied van reprografie en documentbeheer voor de professionele markt.

Restyling corporate website

 Ahrend startte in 2004 een project om haar corporate website te restylen en te herstructureren. Deze internationale website heeft als doel de processen rond preen aftersales beter te kunnen faciliteren. Tegelijkertijd wilde het onderdeel Ahrend Inrichten informatie over producten, referenties en oplossingen op eenduidige wijze in een centraal systeem kunnen beheren.

Content geschikt voor meerdere kanalen

"Wij kozen voor een contentmanagementsysteem (CMS). De belangrijkste reden daarvoor was dat we daarmee decentraal content konden creëren, maar die content zouden kunnen hergebruiken voor meerdere kanalen", aldus Gideon van der Burg, E-Commerce & Marketing Manager bij Ahrend. "Sommige content willen we namelijk zowel voor de website www.ahrend.com, als voor het intranet en het dealerportaal gebruiken."

Het contentmanagementsysteem moest dan wel de mogelijkheid bieden om verschillende vormen van content (inclusief diverse mediatypes) naar meerdere kanalen te sturen. Bovendien was een geavanceerd workflow- en autorisatiemechanisme nodig om dit goed te kunnen organiseren en beheren.

Smartsite past bij onze eisen en wensen

Gideon van der Burg vertelt: "In het selectietraject voor een contentmanagementsysteem vergeleken we elf systemen met elkaar. Smartsite kwam hierbij naar voren als het systeem dat het beste aansloot bij onze eisen en wensen. De kracht van Smartsite is haar variëteit aan standaardfuncties. Sterke voorbeelden zijn de mogelijkheden om formulieren aan te maken, beeldmateriaal te bewerken en cross-linking te doen. Maar ook de meertaligheid en het multi-channelprincipe zijn sterke pluspunten. Smartsite is duidelijk meer een out of-the-box oplossing dan een toolbox waarbij nog van alles moet worden ontwikkeld!"

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.