Managed hosting door True

Lucent in zee met Compaq

Compaq gaat de helft van het desktopmanagement voor Lucent Technologies uitvoeren. Het betreft zo'n 7000 werkplekken in Nederland, Frankrijk, Polen, Tsjechië en Rusland.

Beide partijen hebben een mantelovereenkomst voor vijf jaar ondertekend. Zoals Computable vorige week meldde, neemt Origin, naast applicatiebeheer, de andere 7000 werkplekken voor zijn rekening van Lucent-vestigingen in Spanje, Italië, Portugal, Duitsland, Engeland, Midden-Oosten en Afrika. Het merendeel van de naar schatting 150 betrokken IT-medewerkers van Lucent Nederland zullen naar Compaq moeten overstappen. Precieze aantallen worden pas bekend wanneer het Goudse computerbedrijf en Origin hun uitbestedingsplannen hebben uitgewerkt. Vakbonden en ondernemingsraad maken zich zorgen over de handhaving van de huidige, gunstige arbeidsvoorwaarden.
Compaq brengt ook een bod uit op de rekencentrumactiviteiten van Lucent Emea. Andere kandidaten zijn Origin en een derde, niet nader genoemde partij. Lucent zoekt tevens een koper voor het beheren van zijn financiële, personeels- en verkoop- & marketingsystemen.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.