Managed hosting door True

Geostick brengt productie op peil met HP

Technical director van Geostic Cees Schouten voor een van de nieuwe HP Indigo WS6000 Digital Presses.

Het Uithoornse Geostick, totaalleverancier op het gebied van etiketten en etiketteermachines, heeft drie HP Indigo WS6600 Digital Presses aangeschaft. Hiermee wordt de productiviteit van de werkzaamheden verhoogd en kan de drukker tegemoet komen aan de wensen van de markt.

Alle nieuwe drukpersen hebben de In-Line Priming (ILP) optie, waarmee een watervaste coating wordt toegevoegd aan standaard papier en synthetische substraten. Voor Geostick was deze functie belangrijk bij de aankoopbeslissing van deze digitale drukpers, omdat het tijd bespaart in het drukproces waardoor de offline substraatbehandeling kan worden overgeslagen.
'We hadden al drie HP Indigo WS6000 Digital Presses in gebruikt, waar we erg tevreden mee waren. Inmiddels was het tijd voor een upgrade en daarom was de HP Indigo WS6600 een logische keuze', zegt Cees Schouten, technical director van Geostick.

'Voorheen moesten we onze materialen buiten het drukproces om impregneren. We wisten dat het veel efficiënter zou zijn om dit inline te doen zodat we de kosten kunnen drukken. We kunnen dankzij ILP meer werk doen in dezelfde tijd, waardoor klanten profiteren van kortere doorlooptijden.' Geostick was onder de indruk van de korte setup-tijd van de HP Indigo WS6600 en de mogelijkheid om af te drukken op substraten van 12-450 microns zoals papier en plastic. Schouten noemt de drukpers een veelzijdige machine, ideaal voor het afdrukken van etiketten voor bijvoorbeeld grote klanten in de chemische en voedingsindustrie. Ook voor labels met een logistieke toepassing - zoals een QR-code die geautomatiseerd moet worden uitgelezen - leent de drukpers zich prima.

Het bedrijf ervaart bovendien een verbeterde automatische kalibratie van de HP Indigo WS6600 Digital Press ten opzichte van voorgaande modellen, wat de pers meer stabiliteit geeft bij gelijke volumes.'Een groot voordeel van de HP Indigo WS6600 is de verlaging van de drukkosten, waardoor we minder geld is uitgeven per vierkante meter', zegt Schouten. 'We kunnen deze kostenverlaging doorberekenen aan onze klanten om zo onze concurrentiepositie te versterken. De drukpers vergt weinig tot geen tussenkomst van een operator waardoor nog meer geld wordt bespaard.'

Geostick wil zijn flexibiliteit behouden voor de klanten. Hoge drukkwaliteit, snelheid, verschillende oplagen, wisselende kleuren en een ruim substratengamma zijn van belang voor het Uithoornse bedrijf. Dankzij de HP Indigo WS6600 Digital Press kon Geostick recent een grote opdracht aannemen en leverde het binnen 24 uur twintigduizend labels aan een belangrijke klant. 'Meer ‘uptime’ van de drukpers betekent dat we meer werk kunnen doen, terwijl we ook een hogere doorloopsnelheid kunnen bieden', concludeert Schouten

'We verwachten dat we hierdoor 10 procent kunnen groeien als de drie nieuwe persen zijn geïnstalleerd.' Geostick gebruikt al HP Indigo drukpersen sinds 2005, toen het de HP Indigo press ws4050 aanschafte. De HP Indigo WS6600 Digital Press heeft een druksnelheid van maximaal dertig meter per minuut in full colour. Ook is de pers voorzien van de Enhanced Productivity Mode, waardoor Geostick tot veertig meter per minuut in kleur kan printen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.