Managed hosting door True

Uitblijven 2000-opdrachten verontrust branche-organisatie

Branche-organisatie Fenit denkt dat bedrijven uit concurrentie-overwegingen hun Jaar 2000-probleem niet bij de IT-leveranciers melden.

Dit is volgens de vereniging de belangrijkste reden voor het uitblijven van de vraag naar de geworven millennium-specialisten. "We vermoeden dat de meeste bedrijven indirect met het probleem bezig zijn", zegt woordvoerder Machiel de Rooij. "Waarschijnlijk vragen ze hun leveranciers, die het onderhoud verzorgen, om ook even een millennium-analyse te verrichten." De Fenit, een van de ondertekenaars van het Millennium Convenant, rekende op een verschuiving van reguliere opdrachten van de bedrijven aan de IT-dienstverleners naar millennium-vraagstukken. "We zien nog geen daling in reguliere opdrachten. Daarom denken we dat bedrijven hun millennium-probleem meenemen in die reguliere opdrachten."
De Rooij kan niet zeggen of de capaciteitsproblemen voor het Jaar 2000-vraagstuk zijn overschat. "Dat weet ik niet. Wellicht zijn er minder mensen nodig dan verwacht omdat er steeds meer oplossingen op de markt verschijnen. Het blijft echter gissen."

In de kou

Analisten verwachten dat de vraag naar millennium-specialisten in het najaar zal toenemen. De geworven mensen moeten tot die tijd wachten. Fenit maakt zich grote zorgen over het lot van de millennium-specialisten die momenteel in de wachtkamer zitten. De federatie vindt dat er snel een procedure moet worden vastgesteld voor het in dienst nemen van deze mensen, om te voorkomen dat ze nog langer moeten wachten. Volgens De Rooij is de procedure onduidelijk en weten bedrijven niet hoe ze hun vacatures moeten aanmelden. "We kunnen deze mensen niet in de kou laten staan", licht Machiel de Rooij van de Fenit toe. "Het ergste dat ons kan gebeuren is dat deze sollicitanten het na een tijdje voor gezien houden." Fenit wil dat de bedrijven ook de gewone, niet-millennium vacatures gaat aanmelden. De organisatie hoopt dat een deel van de overbodige Jaar 2000-specialisten kan werken aan andere IT-trajecten. "De IT-branche kampt tenslotte met een tekort aan werknemers. Misschien dat we deze tekorten iets kunnen verminderen", aldus De Rooij.   MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.