Managed hosting door True

BikeBlockchain stroomlijnt proces diefstal e-bike

IBM helpt RDW bij Europese uitrol blockchain

 

De RDW (Rijksdienst Wegverkeer) heeft met behulp van IBM een blockchain opgezet voor de afhandeling van fietsendiefstal. In de blockchain doen partijen als politie, verzekeraars en fietsenbezitters mee die informatie over e-bikes met elkaar delen. Bij een diefstal wordt direct duidelijk of iemand verzekerd is. Het project BikeBlockchain is genomineerd voor de Computable Awards 2017 in de categorie Digital Transformation van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2017 de opdracht mee om een video over hun transformatie te maken. In deze video wordt duidelijk het project BikeBlockchain uitgelegd. Het beschrijft het proces hoe een fietser waarvan de e-bike gestolen is via de mobiel aangifte kan doen, hoe de politie vervolgens direct proces verbaal opmaakt en de verzekeraar direct kan aangeven of de gedupeerde verzekerd is. Het project bij de RDW dient mede als show stopper om de blockchain-technologie Europees doorgevoerd te krijgen.

De jury van de Computable Awards 2017 heeft de genomineerden in de categorie Digital Transformation van het Jaar gevraagd om in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie de winnaar gaan bepalen. Deze winnaar wordt op 31 oktober 2017 bekend gemaakt tijdens het netwerkdiner van de Computable Awards 2017. Bekijk daarom ook de volgende video:

Computable Awards 2017: BikeBlockchain (RDW & IBM)

Stemmen Computable Awards 2017

In deze categorie van de Computable Awards is het helaas niet voor het publiek mogelijk om te stemmen. De onafhankelijke jury zal bepalen wie er op 31 oktober 2017 gaat winnen. Toch kan er nog wel tot en met 8 oktober 2017 gestemd worden op de overige genomineerden van de Computable Awards 2017.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6219162). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Reacties

"Het project bij de RDW dient mede als show stopper om de blockchain-technologie Europees doorgevoerd te krijgen."
Ik mag toch hopen dat bedoeld is "showcase" in plaats van "show stopper"... ;-)

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Partners 2018 

Exclusive

Gold

Silver

Recruitment

Social media

Tafel

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.