Managed hosting door True

Virtuele thuiszorg brengt zorg dichtbij voor ouderen

Wethouder Eemsmond: thuiszorg is de toekomst

Dit artikel delen:
Thuiszorg

Virtuele thuiszorg is de toekomst van de zorg. Dat meent althans wethouder in het sociale domein Sandra Herkströter van de gemeente Eemsmond. In haar regio werd bij zorgorganisatie ’t Gerack voor het eerst zorg dichtbij geleverd via communicatiemiddelen. Het project Virtuele Thuiszorg sleepte er een nominatie mee in de wacht voor Computable Awards 2017 in de categorie Digital Innovation van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2017 de opdracht mee om een video over hun innovatie te maken. Eemsmond is een uitgestrekte gemeente in dunbevolkt gebied waar veel ouderen wonen. Doordat zij deze mensen met een tablet, horloge en een gps-tracker hebben uitgerust, kan ’t Gerack hun welzijn 24/7 monitoren. Het geeft de ouderen vertrouwen, rust en gevoel van veiligheid. Ook zijn zij minder eenzaam door beeldcontact. Virtuele thuiszorg geeft de regie aan de gebruiker, hij/zij is eigenaar van de data.

De jury van de Computable Awards 2017 heeft de genomineerden in de categorie Digital Innovation van het Jaar gevraagd om in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie de winnaar gaan bepalen. Deze winnaar wordt op 31 oktober 2017 bekend gemaakt tijdens het netwerkdiner van de Computable Awards 2017. Bekijk daarom ook de volgende video:

Computable Awards 2017: Virtuele Thuizorg

Stemmen Computable Awards 2017

In deze categorie van de Computable Awards is het helaas niet voor het publiek mogelijk om te stemmen. De onafhankelijke jury zal bepalen wie er op 31 oktober 2017 gaat winnen. Toch kan er nog wel tot en met 8 oktober 2017 gestemd worden op de overige genomineerden van de Computable Awards 2017.

Stem nu voor de Computable Awards 2018!

Stem nu op de genomineerden van de Computable Awards 2018! Dit kan tot en met 7 oktober 2018.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.