Managed hosting door True

Programmeur die loterijen manipuleerde naar de cel

gevangenis

De Amerikaan Eddie Tipton moet vijfentwintig jaar naar de gevangenis. De reden? De man, die bij Multi-State Lottery Association werkte, manipuleerde de code van de loterijcomputers en speelde de winnende nummers door naar zijn broer, zo meldt de NOS.

Eddie en Tommy Tipton wisten in vier staten alles samen zo’n 2,2 miljoen dollar te ‘winnen’, onder meer in Wisconsin en Oklahoma. Eddie werkte al bijna vijftien jaar als programmeur voor Multi-State Lottery Association, een bedrijf uit Iowa dat de computers levert voor loterijen in dertig staten.

Tipton manipuleerde die zo dat hij op voorhand de winnende getallen kende. Die speelde hij dan door aan zijn broer en een vriend die de winst konden opstrijken. De zaken gingen goed tot Tommy een lot probeerde te verzilveren dat veertien miljoen dollar had gewonnen. Om dat anoniem te doen, verschool hij zich achter een bedrijfje in Belize. De loterij vertrouwde het zaakje niet en deed een onderzoek. Zo kwam het bedrog uiteindelijk aan het licht.

Tipton werd twee jaar geleden al tot tien jaar veroordeeld wegens fraude, maar krijgt nu in beroep een veel zwaardere straf. Na drie jaar kan hij echter al een aanvraag doen voor vervroegde vrijlating. De man zei tegen de rechter dat hij de onterecht gewonnen bedragen wil terugbetalen, al weet hij nog niet hoe. 

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.