Managed hosting door True

Kaapstad wil eerste slimme stad van Zuid-Afrika worden

 

smart city

Kaapstad wil de eerste smart city van Zuid-Afrika worden. Het stadsbestuur vraagt aan organisaties en burgers om ideeën te leveren over de manier waarop dat kan gebeuren.

Kaapstad roept entrepreneurs, ingenieurs, technologiespecialisten en designers, maar ook bijvoorbeeld reclamebureaus en ngo’s, op om ideeën te leveren over hoe de stad een echte smart city kan worden, zo schrijft het magazine Business Tech. ‘We willen inspiratie krijgen over nieuwe manieren om bestaande technologie te gebruiken’, zegt het stadsbestuur. ‘Die zullen we gebruiken om onze performantie te verbeteren en burgers en bedrijven efficiënter met de stad in contact te laten komen.’

De voornaamste beleidsgebieden waar de stad mee aan de slag wil gaan zijn energie, e-health, platformen voor economische, digitale en sociale inclusie, onderhoud van publieke infrastructuur en openbare veiligheid.

De stad geeft ook concrete voorbeelden. Zo wordt er gedacht aan systemen om kritieke infrastructuur te monitoren (water, bruggen, luchthavens,…), het automatisch en op afstand uitlezen van water- en stroomverbruik, sensortechnologie (zodat bijvoorbeeld stoplichten zelf kunnen aangeven dat ze stuk zijn) en technologieën om verkeersstromen te analyseren.

Wie projecten wil indienen kan dat nog doen tot 16 februari. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6289421). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.