Managed hosting door True

Lenovo AR-headset doet het met Star Wars

Lenovo Mirage AR-headset

Lenovo bundelt zijn nieuwe Mirage Augmented Reality-headset met het spel Star Wars: Jedi Challenges. Het apparaat ligt vanaf november in de winkels voor 299 euro.

De Mirage is een augmented reality-bril die Lenovo deze week op de IFA in Berlijn voorstelde en die wordt aangedreven door een smartphone. Hij is compatibel met de iPhone 6 en 7, de Samsung Galaxy S8 en S7 Edge, de Google Pixel en Pixel XL en de Motorola Moto Z. Op termijn zal dat lijstje nog uitgebreid worden, zo belooft Lenovo.

Om het game te spelen, download je het game naar je telefoon en schuif je die in de headset. Daarna kan je gaan vechten tegen Darth Vader of Kylo Ren die voor je neus staat of een potje Holochess spelen of van planeet naar planeet cruisen. In de verpakking zit ook nog een Lightsaber-lichtzwaard die als controller dient en een tracking beacon die je in de huiskamer moet plaatsen. Zo weet de headset hoe je je hoofd beweegt en kan hij daar de beelden aan aanpassen. De beacon draait op twee AA-batterijen, het lichtzwaard komt met een oplaadbare batterij ingebouwd.

Voorlopig is Jedi Challenges ook het enige spel dat beschikbaar is voor het apparaat. 

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.