Managed hosting door True

HP maakt printers voor ruimtestation ISS

Lancering

HP levert printers die werken in de ruimte. De bestaande HP Envy-serie is aangepast om te functioneren in een omgeving zonder zwaartekracht. In februari 2018 moeten de printers aan boord gaan van de Space-X 14 raket die de apparatuur naar het International Space Station (ISS) brengt.

Volgens HP is het functioneren van een printer in een gewichtloze toestand de grootste uitdaging. 'Met behulp van creatieve ontwikkeling en het gebruik van speciale materialen en 3D-geprinte onderdelen is het gelukt aan de eisen te voldoen.'

Om veilig te kunnen printen in het ruimtestation vereist NASA onder andere: papiermanagement in gewichtloze toestand, brandvertragende kunststoffen, inktafval management in gewichtloze toestand, het verwijderen van glazen onderdelen en draadloze en bekabelde connectiviteit.

Er is onder meer getest met printen in verschillende posities (de machines zijn geplaatst in hoeken van 0, 90,180, en 270 graden). Ook zijn er verschillende ecologische tests uitgevoerd met materialen, akoestiek, brandbaarheid, ontgassing, stroom en compatibiliteit.

Duizend pagina's per maand

Volgens HP printen de bemanningsleden van het ISS gemiddeld ongeveer duizend pagina’s per maand. Daarvoor worden meerdere printers gebruikt.

Het techbedrijf stelt dat astronauten voor procedurele en missiekritische informatie zoals draaiboeken, noodprocedures, noodgevallen, inventaris, retourtrajecten, planningen de voorkeur geven aan papieren afdrukken. Er wordt ook regelmatig privé geprint, zoals foto’s en brieven van het thuisfront.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.