Managed hosting door True

Robot Atlas is gymnastisch wonder

 

De robot Atlas van BostonDynamics staat bekend om zijn vele capaciteiten. Zo loopt hij door de sneeuw en tilt hij pakketten op. Nu blijkt hij ook gymnastische capriolen uit te kunnen halen.

BostonDynamics, een dochteronderneming van de Japanse ict-gigant Softbank, heeft zijn paradepaardje Atlas een nieuwe truc geleerd. Naast het lopen door de sneeuw, openen van deuren en tillen van pakketten, kan Atlas nu ook springen op obstakels en zelfs een achterwaartse salto maken. Op het filmpje, gepubliceerd door de NOS, laat BostonDynamics Atlas zijn kunsten vertonen.

Soms gaat het ook wel mis; zie de bloopers na de aftiteling.

De moedermaatschappij van BostonDynamics, Softbank, komt uit Japan en maakte in het verleden furore als producent en distributeur van cd’s met het Windows-besturingssysteem erop. Het was ook eigenaar van de Comdex, de grootste Amerikaanse ict-beurs die jaarlijks in Las Vegas plaatsvond. Door de komst van internet, de toenmalige beursmoeheid en de tanende belangstelling van ict-wereldspelers verdween deze zesdaagse bijeenkomst van de agenda.

Atlas vertoont zijn gymnastische kunsten

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6248831). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×