Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

It-beveiligen? Uitzetten!

Redactioneel commentaar

 

De enige echte manier om computers te beveiligen is ze niet aanzetten. Nou, zo heel gek is deze running gag van de it-beveiligingsexperts niet. De afgelopen maand sloeg wat aantallen virussen betreft werkelijk alles. Op het hoogtepunt van de Mydoom-golf was zo'n 30 procent van de mail geïnfecteerd.

De meeste Windows-gebruikers hebben hier geen flauw idee van. Dat komt omdat bedrijven capabele systeembeheerders in dienst hebben, die met man en macht de systemen beschermden. Toch waren er op iedere honderd medewerkers weer een handvol die dubbelklikten op een verdacht attachment. Het lijkt mij goed als deze gebruikers als straf voor hun naïviteit een week lang geen pc meer mogen aanraken.
Een andere manier om de bedrijfsnetwerken te beschermen, is te zorgen voor een gemengde populatie van software. Een it-monocultuur heeft, net als in de biologie, een zwakke gezondheid, die alleen met pesticiden en kunstmest tot opbrengst leidt.
Het scheppen van een gezonde kantoor-omgeving is simpel. Zet een deel van de gebruikers over op Linux. Is dat ook weer opgelost. < BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1406739). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×