Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Geld genoeg

Redactioneel commentaar

 

De technologiefondsen hebben op de beurs de eerste helft van 2000 zwaar weer gehad. Op de hoeveelheid geld die beschikbaar is voor startende high-tech ondernemers had dit evenwel geen enkele impact. Deze week maakte minister Jorritsma bekend 100 miljoen uit te trekken voor start ups. Ook KPN en uitgeverij VNU storten zich op beginnende bedrijfjes. In een opmerkelijke deal maakten zij bekend 30 miljoen dollar te willen steken in startende ondernemers op het snijvlak van telecommunicatie, informatie en amusement.

De twee initiatieven - het is slechts een greep uit het aanbod - maken duidelijk dat er geld genoeg is voor ondernemers die de eerste stapjes wagen in de nieuwe economie. Van de mineur die de shake-out onder dotcom-bedrijven dit voorjaar in de Verenigde Staten begeleiden, is in Europa geen sprake.
Noch de minister, noch KPN en VNU zijn van plan om voor Sinterklaas te spelen. Het feit dat zij geld beschikbaar stellen, geeft aan dat ze hoge verwachtingen hebben van het rendement van deze fondsen. Het lijkt erop dat het optimisme over de kracht van de nieuwe economie in de tweede helft van dit jaar weer helemaal terug is. Geld is er; nu de plannen nog.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1329781). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×