Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Verwachtingen

Dit artikel delen:

Nauwelijks een maand na de installatie van het langverwachte Innovatieplatform door premier Balkenende waarschuwt uitgerekend secretaris Frans Nauta van dat platform dat we er maar niet teveel verwachtingen van moeten hebben. Het platform komt slechts vijf keer per jaar bijeen en een echte agenda is er niet, zo leek hij zich vorige week tijdens het Nationaal ict-debat in Den Haag te verontschuldigen.

Volgens Nauta mag bovendien niemand verwachten, dat het platform met innovatie problemen oplost die al dertig jaar bestaan. Over de opdracht uit het regeerakkoord, dat het platform een strategie moet opstellen voor kennisontwikkeling en een visie moet ontwikkelen die een impuls geeft aan innovatie als motor van productiviteitsgroei en economische ontwikkeling, repte Nauta niet. Over het Innovatieplatform dat als katalysator het beste uit Nederland naar boven haalt evenmin.
Het platform blijkt ondanks dat echter voortvarender dan menigeen verwachtte. Want terwijl voorzitter Henk Broeders van Nederland-ICT nog doormopperde over het feit, dat het ict-bedrijfsleven onvoldoende in het platform vertegenwoordigd is ("te veel denkers, te weinig doeners"), presenteerde Nauta namens die 'denkers' vorige week al de eerste conclusie: Nederland moet een multicultureel kennisland worden.
Volgens het Innovatieplatform moet het makkelijker worden om intellect uit het buitenland in Nederland in te zetten. Het verlagen van de immigratiedrempel voor buitenlands toptalent is dan ook een van de eerste onderwerpen die het platform aan wil pakken.
Lang voordat noodzakelijke investeringen in technologisch onderwijs in eigen land vruchten zullen afwerpen, stelt het Innovatieplatform dus voor om de mede voor innovatie en snelle economische groei noodzakelijke kennis van elders te halen en om talent uit minderheden in eigen land in te zetten.
Verrassend. Misschien dat juist een club van vooral 'denkers', die slechts vijf keer per jaar bijeen komen en niet gehinderd worden door een tevoren vastgestelde agenda, wel dé manier is om voortvarend het beste uit Nederland naar boven te halen.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.