Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Sourcing : Eerst denken dan doen

 

Expert

drs. Wim Vrijmoeth
Partner, Boer & Croon Consulting BV. Expert van voor het topic .

Sourcing is een markttrend, waarin bedrijven nog te veel de neiging hebben mee te willen doen zonder goed te analyseren welke concrete rol dat nu exact speelt in hun business strategie. Bedrijven besluiten in dat geval te snel en te gemakkelijk tot sourcing.

Soms is sourcing niet de oplossing. Het gaat immers om het antwoord op de oorspronkelijke vraag die ten grondslag ligt aan eventuele sourcing: hoe we het aanbod naar de interne business units zodanig kunnen vormgeven, dat het daadwerkelijk en tastbaar een bijdrage levert aan de externe marktpositionering en winstgevendheid van het bedrijf. Het vraagt dus om een begrip wat die externe marktpositionering concreet is en hoe die zich vertaalt naar end-to-end waardeketens. Vervolgens kan pas worden besloten welke schakels uit die ketens in aanmerking kunnen komen voor sourcing op een dusdanige manier dat daadwerkelijke waarde wordt gecreëerd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2546213). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×