Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Outsourcing is meer dan handjes-leveren

Het belangrijkste ‘selling-point’ bij outsourcing is het verlagen van de operationele kosten.

Traditionele outsourcing partijen realiseren dit door het leveren van vooral of alleen de operationele mensen. Door het inzetten van 'goedkope handjes', beter management of efficiëntere mensen wordt deze kosten reductie gerealiseerd. En als dit niet in Nederland is te realiseren, dan maar in India of China. Wanneer je daarbij gebruik blijft maken van de bestaande processen en systemen, creëer je een suboptimaal resultaat.

Outsourcing is in mijn visie alleen echt zinvol als een complete bedrijfspiramide, de gehele infrastructuur, in de vorm dus van business process outsourcing (bpo) inclusief alle procedures, processen en systemen wordt aangeboden. Hierbij wordt niet alleen de mankracht geleverd, maar worden juist ook de onderliggende lagen ingevuld. Op die manier kan gebruik gemaakt worden van de bedrijfsprocessen waarmee daadwerkelijk waarde wordt toegevoegd en waarmee efficiencyvoordeel behaald kan worden. Een additioneel voordeel hierbij is dat deze systemen en processen ook door andere klanten gebruikt wordt, waardoor shared bpo ontstaat met extra schaal voordelen.

Rik Douwes
Directeur Uniserv

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.