Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Domeinextensies

 

Ja, leuk zo'n verhaal over handel in domeinextensies. Maar dat is nog niets vergeleken met de handel in complete domeinnamen, meent Eidor Onnested.

Tik een willekeurige merknaam tussen www. en .nl of .com in en je hebt 50 procent kans dat je echt daar terecht komt waar je had willen wezen. De andere 50 procent van de domeinnamen zijn geregistreerd door zogenaamde 'beheer'-bedrijven... die voor uw gemak alvast even uw bedrijfs- of merknaam registreren om te voorkomen dat u onnodig op kosten wordt gejaagd. Nou dank je wel, was er maar afgebleven, dan had 't me niets extra's gekost. Nu moet ik ook nog voor jullie 'niet-gevraagde-service' betalen...
Schandalig dat dit soort praktijken niet de kop wordt ingedrukt. Het enige doel van dit soort bedrijven is domeinnamen kopen in de hoop dat de rechtmatige eigenaar (volgens de KvK) er grof geld voor wil neertellen. Dat is toch in strijd met het merkenrecht? Kijk, als je nou toevallig een familienaam als bedrijfsnaam hebt, heb je pech, daar kun je niets tegen doen... maar er is vast niemand in die 'tictac' heet.
Oh en trouwens als je een berichtje plaatst, trek dan wel even je bronnen na... de extensie .pt is van Portugal, echt waar.
 
Eidor Onnested

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1367680). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×