Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

De PC kan uit: op naar het terras

Redactioneel commentaar

 

Soms brengt Internet-technologie de communicatie voortvarend op gang. Dat ontdekte de Amsterdamse beurs afgelopen week. En dus ging het mes in een populair onderdeel van de AEX-site: het forum.

Beleggers zijn dol op koersgevoelige informatie. Eigenlijk leven ze daarvan, naast hun doorwrochte economische inzichten, natuurlijk.
Het wekt dat ook geen verbazing dat een van de populaire onderdelen van de AEX-website een forumgebied is waar, desgewenst anoniem, informatie kan worden uitgewisseld. Vorige week konden beleggers hier vertrouwelijke gegevens vinden over de tegenvallende resultaten van de KLM.
Het resultaat: beleggers kregen rode oortjes, de KLM werd boos en de beurs besloot als een haas dit forum af te stoten. Communicatie is mooi, maar als het echt interessant wordt, vindt de Beurs het beter zijn handen ervan af te trekken. Het is niet meer dan een cosmetische stap, die erop gericht is het imago van de Beurs niet te schaden.
En zo neemt deze informatie de wijk naar haar oude vertrouwde omgeving: de Amsterdamse tram, de golfbaan en café Lexington. Want gecommuniceerd wordt er, zeker als daar geld mee valt te verdienen. De PC kan uit. Op naar het terras; met de tram.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1341466). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×