Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Moordlustige deeltjes niets nieuws

 

In Computable (15 januari) staat boven een artikel een nogal sensationele kop: 'Moordlustige deeltjes vernietigen chips'. En dat voor bèta's? Dat geladen deeltjes uit de Van Allen Gordels inwerken op microprocessoren is al veel langer een bekend feit.

Niet alleen deze straling werkt in, ook de bij hevige zonnevlek-activiteiten vrijkomende magnetische deeltjes werken in op de processoren op printplaten.
Het huis-orgaan van de Veron (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland) kent al jaren een rubriek 'Amateursatelieten'. In deze rubriek volgt men ook de technische aspecten van niet-commerciële satellieten. Regelmatig wordt gerapporteerd over storingen in de apparatuur, veroorzaakt door het niet juist uitvoeren van computerprogramma's en het al dan niet herladen van programmatuur. In amateur-satellieten zullen waarschijnlijk geen dure 'rad hard'-versies ('radiation hardened') van commerciële chips aanwezig zijn. Dit ter aanvulling op het artikel van Teake Zuidema.
Verder wil ik wijzen op een foutje op bladzijde 7 van reeds genoemd blad. Als datering boven aan de pagina staat vermeld 15 januari 1998, foei toch! Nog een jaar langer wachten op de eeuwwisseling?
 
T.A.W.C. van Leeuwen
Veldhommel

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1422566). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×