Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Slecht begin van de dag

Redactioneel commentaar

 

Vorige week woensdagochtend begon de dag slecht. In de wetenschap dat de drukinkt van Computable nog niet droog was, moest ik concluderen dat de bodem onder mijn commentaar die week al was weggevaagd nog voordat het nummer van Computable bij u op de deurmat plofte.

Ik wijdde het aan de vervolging van Microsoft en stelde dat het een goede zaak was de kwestie niet op Windows 98 toe te spitsen maar op Windows 95. Haastige spoed is zelden goed.
Waar ik volstrekt geen rekening mee had gehouden was het feit dat ook de justitiële autoriteiten die Microsoft achter de broek aanzitten niet onfeilbaar zijn. En dat is gebleken: een vormfout is er de oorzaak van dat het nu niet 1-0 maar 2-0 voor de softwarefabrikant staat. Microsoft kwam goed weg met de constatering van de rechtbank in hoger beroep dat rechtbanken zich niet met productontwerp moeten bemoeien en dat de kwestie helemaal niet zo moeilijk is dat hier bij wijze van 'surrogaat-rechter' een technische deskundige aan te pas moet komen om een uitspraak te kunnen doen.
Bij Microsoft knalden de champagnekurken. Maar ook woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Justitie hielden de stemming er goed in. Natuurlijk was het een tegenslag, maar de juridisch basis om Microsoft in september voor de rechter te slepen, is nog steeds aanwezig. Die mening delen zij met de groep die onder leiding van ondermeer Netscape, Sun en Oracle het anti-trust vuurtje brandende willen houden.
Volgens mij is de kans dat de vermeende monopolie-praktijken van Microsoft worden bestraft er alleen maar kleiner op geworden.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1350037). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×