Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

'Vooraanstaande rol Open Group duurt voort'

"The Open Group heeft tal van technologieën ontwikkeld die aan de wieg staan van de belangrijkste open systemen ter wereld. Onze rol in het ter beschikking stellen van zulke technologieën, waaronder DCE, Motif en CDE, is niet in gevaar". Jeffrey Manton over de herstructurering binnen de organisatie. 

Het artikel over de toekomst van The Open Group (Computable, 12 juni) is een ongelukkige vertekening van de feiten. Helaas werden we niet verzocht om commentaar te leveren. Vandaar deze toelichting.
The Open Group verbindt zijn ervaring van 22 jaar op het gebied van gedistribueerd computergebruik en specificaties met het buitengewone potentieel van de Internet-wereld. Onze recentste vergadering werd bijgewoond door meer dan driehonderd leden, het grootste aantal in de geschiedenis van de organisatie. We gaan door met herstructureren om het best aan de noden van de industrie te voldoen. Zoals miljoenen bedrijven over de hele wereld organiseren we ons naar de behoeften van onze leden, naar onze sterkte en naar de wisselende toestand op de markt. Herstructureren geeft altijd aanleiding tot geruchten. Ons doel is om de geschikte diensten op tijd naadloos aan te bieden; wat we ook doen, we zullen de leden erbij betrekken; Concrete beslissingen zullen worden medegedeeld. The Open Group heeft tal van technologieën ontwikkeld die aan de wieg staan van de belangrijkste open systemen ter wereld. Onze rol in het ter beschikking stellen van zulke technologieën, waaronder DCE, Motif en CDE, is niet in gevaar. We blijven eigenaar of licentiehouder van de technologieën. Zo hebben we onlangs door toedoen van ons DCE-Forum een overeenkomst gesloten tussen IT-gebruikers en -toeleveranciers om DCE uit te breiden met 'public key'-mogelijkheden.
Het commentaar in verband met Unix is vreemd. Recentelijk hebben we het 'Unix 98'-merk uitgebracht waarvan de media wereldwijd verslag deden. Unix blijft een succesvolle bedrijfstechnologie.
We spelen ook een vooraanstaande rol in het bepalen van specificaties voor veiligheidstechnologie en de netwerkcomputer-standaard. In zes maanden tijd heeft een team van leden-architecten een architecturaal schema ontwikkeld waarmee een globale infrastructuur is te bouwen.

IT Dialtone

De IT Dialtone (IT Kiestoon) richt zich niet alleen op Internet. Het potentieel van Internet is gegrondvest op het creëren van verbanden tussen de betrouwbare bedrijfswereld en een potentiële nieuwe infrastructuur. Onze leden focussen zich op de huidige problemen van gedistribueerd bedrijfscomputergebruik via 'multi-vendor'-platformen. De logische volgende stap bestaat erin deze kennis en ervaring toe te passen op de essentiële koppelingen met de Internet-technologieën. Over de hele wereld verlangen bedrijven dat de consistente betrouwbaarheid en veiligheid van bedrijfssystemen ook wordt toegepast in de Internet-wereld. Daarover gaat het IT Dialtone-product. Industrie-analisten achten dit haalbaar. We citeren uit de International Data Corporation (IDC) de marktanalyse van mei 1998: 'Van The Open Group wordt verwacht dat het een leidinggevende rol zal spelen in het samenbrengen van de bedrijfsspecificaties van vooraanstaande industrieën met de technologische standaarden die eraan beantwoorden.'
Onze strategie en de uitvoering ervan werd beschreven en verslagen door de internationale media en door analisten. Ze is volledig beschikbaar. The Open Group is een hard werkende organisatie met als doel haar leden te helpen in het nemen van investeringsbeslissingen en het uitkienen van productspecificaties die miljarden dollars van IT-uitgaven beslaan. Ze is absoluut geen politieke vitrine!
 
Jeffrey Manton
VP Communications,
The Open Group
Cambridge Mass.,
Reading UK.

Naschrift redactie

Computable heeft niet de indruk willen wekken dat The Open Group geen hardwerkende organisatie is die haar leden niet bijstaat in het nemen van IT-beslissingen. De strekking van het artikel is dat The Open Group een nieuwe strategische richting is ingeslagen. Volgens berichten in de Amerikaanse vakpers gaat de herstructurering gepaard met veel ontslagen en het extern werven van technologie. De reactie van de Open Group weerlegt deze berichtgeving niet.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.