Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Overheid frustreert plc-technologie

 

"Voor de 'high speed plc'-technologie ondervinden we alleen maar tegenwerking van de dienst Telecom Agentschap", reageert Hendrik Koetsier, directeur van Hitechnologies, op 'Telecom via lichtnet valt stil' (Computable, 4 juli 2003).

Hitechnologies is één van de weinige Nederlandse bedrijven die zich volledig gespecialiseerd hebben in plc-technologie. Voor de 'high speed plc'-technologie hebben we alleen maar tegenwerking ondervonden van de dienst Telecom Agentschap (voorheen Radio Controle Dienst). Deze dienst van EZ doet alles om plc-producten van de markt te krijgen, terwijl de EZ-dienst Senter ons subsidieert voor de ontwikkeling van plc-technologie. Vrienden bij de radioamateurvereniging Veron zijn daarvan wellicht de oorzaak.
De huidige 'state of the art' maakt betrouwbare verbindingen over het lichtnet mogelijk. De storing is binnen de geldende Europese normen. Binnen de homeplug-standaard worden door het weglaten van verschillende frequentie-componenten de radioamateurs ontzien. Het wordt hoog tijd dat de overheid bij een dergelijke veelbelovende technologie één lijn volgt, en wel die van het innovatief meedenken, stimuleren en activeren. Ik ben blij dat u er aandacht aan besteedt.< BR>
 
Hendrik Koetsier, Directeur Hitechnologies

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1329118). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×