Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Snel aan de slag

Marktwaarde gaat niet alleen maar om salaris. Het bepaalt ook hoe snel jij een nieuwe baan hebt gevonden als je werkgever is failliet gegaan of als je ontslag hebt genomen. Soms komt dat onverwacht en dan is het maar beter dat je weet wat je marktwaarde is.

Je marktwaarde wordt bepaald door certificaten en werkervaring. Maar niet alleen de dingen op je cv bepalen je marktwaarde. Als je bekend staat als de expert op het gebied van infrastructuren of de specialist op het gebied van SAP, ligt je marktwaarde al hoger dan die collega die zo niet bekend is. En dan kunnen jullie net zoveel weten van SAP of infrastructuren.

Zorg dat jij je marktwaarde bepaald en niet een ander. Dus zorg dat je bijblijft en zorg voor een ‘bekende' naam. Kies voor mooie projecten bij bekende bedrijven. Doe veel werkervaring op. Maar ga niet jobhoppen. Dat is heel slecht voor je marktwaarde.

Geen jobhoppers

Ict'ers zijn over het algemeen geen jobhoppers. Ze houden van stabiliteit en vastigheid. Maar een ict'er snijdt zich ook in zijn vingers door niet verder te kijken naar een nieuwe baan. Door te solliciteren weet je hoe geliefd je bent op de markt. Bovendien weet je wat werkgevers zoeken. Als je vaak een bepaald certificaat tegenkomt, dan is het misschien wel tijd om dat certificaat te halen. En als je na het schrijven van een brief nooit een reactie krijgt, dan weet je dat je marktwaarde niet zo hoog is.

Als je weet wat je marktwaarde is, dan weet je waar je aan moet werken. Dan kun je beter besluiten om die cursus niet te doen en te kiezen voor je kinderen. Ontslag of faillissement blijft vervelend, maar het wordt al ietsje beter als je weer snel aan de slag kunt tegen een marktconform salaris.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.