Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Transatlantisch eindspel

Redactioneel commentaar

 

Het schaakspel-op-twee-borden dat Microsoft speelt met de mededingingsautoriteiten in Brussel en Washington nadert zijn eindspel. Volgens berichten uit de Europese hoofdstad zou de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Unie, een voorlopige beslissing hebben bereikt, namelijk een veroordeling van Microsoft. De softwareonderneming uit Redmond hangt een boete boven het hoofd wegens het overtreden van de Europese mededingingsregels en misbruik van een dominante positie op de pc-markt.

In de VS zijn de schakers al een paar zetten verder. Microsoft past na klachten van de zestien staten die volhouden in de rechtszaak tegen Redmond de licentiestructuur aan voor de software rond communicatieprotocollen. Districtsrechter Kollar-Kottely toont zich tevreden met de voorgenomen aanpassingen.
Daarmee is de vrees voor een transatlantische kloof tussen de VS en Europa weer terug op het schaakbord. Amerika koerst klaarblijkelijk af op een definitieve regeling van de server-api's, terwijl Brussel zich kennelijk vooral vastbijt in het losmaken van de Media Player uit de client-software van Windows, naast de eis aan Microsoft meer informatie te delen met de concurrenten.
De Commissie zou volgens bronnen in de Europese hoofdstad voor 1 mei tot een uitspraak willen komen, de datum waarop tien nieuwe leden toetreden tot de Unie. Het ligt voor de hand dat Microsoft daartegen in beroep zal gaan bij het Europees Hof in Luxemburg.
De ironie ten top voor visionair leider Gates van Microsoft: geridderd in het ene Europese land, verguisd in vijftien andere.< BR>

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1420388). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×